Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

iFixit plockar isär iPad mini

Feber.se - 01 Oct 21 kl. 12:45

Och hittar anledningen till jellyscrollandet iFixit har plockat isär iPad mini och det är väl ingen dröm att reparera direkt. Man har gjort det en smula enklare att få ut batteriet och USB-C-kontakten är enklare att laga, men annars är det inte så reparationsvänligt. Man har också hittat anledningen till att det så kallade jellyscrollandet är så tydligt på minin. Anledningen är, om man får tro dem, att styrkortet för skärmen sitter på sidan av enheten när den är på högkant. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Logitech samarbetar med iFixit för reparationer

Feber.se - 18 May 23 kl. 18:00

Användare kan snart beställa reservdelar och reparationsguider Logitech är det senaste företaget att annonsera ett samarbete med DIY-specialisterna iFixit, som ska göra det enklare för användare att reparera sina egna prylar. De två företagen ska erbjuda sådant som reservdelar, batterier och reparationsguider för produkter som nått slutet av sin garanti. Satsningen börjar i sommar då det kommer att finnas reservdelar till produkter som MX Master och MX Anywhere att köpa hem.

Brydge kastar in handduken

Feber.se - 05 May 23 kl. 17:30

Det blir inga fler iPad-tangentbord från tillverkaren Brydge lanserade sitt första iPad-tillbehör 2012, som mer eller mindre skulle förvandla Apples iPad till en MacBook Air, med blandat resultat. Nu, lite över tio år senare, avslutar bolaget sin verksamhet. Brydge ska tidigare varit i kontakt med både Razr och Targus om ett uppköp, men uppenbarligen skedde inget av dessa.

Mer om kommande Mini Cooper

Feber.se - 04 May 23 kl. 11:00

Elversionen tar sig upp till 40 mil 2020 lanserades en helt eldriven Mini Cooper och snart är det dags för en ny generation. Bilen kommer få ett nytt och uppdaterat utseende och den kommer att erbjudas i två olika versioner. Insteget heter Mini Cooper E och den bjuder på 135 kW/184 hästar, har ett batteripack på 40,7 kWh och ska ta sig 30 mil på en laddning.

Nya Mini Countryman läcker ut

Feber.se - 19 Apr 23 kl. 10:30

Läcker? Nya Mini Countryman har fångats omaskerad under en reklamfilmsinspelning och så här ser den alltså ut. Linjerna har uppdaterats på flera håll även om man känner igen modellen fortfarande.

Toyotas ingenjörer har plockat isär Tesla Model Y

Feber.se - 02 Mar 23 kl. 12:30

"Ett mästerverk" Toyota köpte en Tesla Model Y som de skruvade isär, och ingenjörerna som gjorde detta blev mycket imponerade över bygget och beskriver bilen som ett mästerverk. Främst imponerades man över tillverkningsmetoderna, bilens enkla struktur och hur drivlinan är uppbyggd. Även hur mycket som skiljer de senaste versionerna av Model Y mot de tidigare.

Mini drar igång tillverkningen av nya Countryman

Feber.se - 01 Mar 23 kl. 16:00

Första Minin att bli helt tillverkad i Tyskland Även om Mini sedan många år ägs av BMW så har ingen av modellerna tillverkats helt och hållet i Tyskland. Det blir det ändring på nu då nya Mini Countryman börjat tillverkas vid sidan av BMW 1- och 2-serie på fabriken i Leipzig. Modellen kommer för första gången att erbjudas både med förbränningsmotor och som elbil.

En titt i Singers fabrik

Feber.se - 26 Feb 23 kl. 18:00

De som gör fantastiska Porschar Det går bra för Singer, firman som tar Porsche 911 från 1989 till 1994 och uppgraderar dem till perfektion. Här får vi följa med när Top Gear tar en titt på deras fabrik där de plockar ihop bilarna. Alla bilar är från början en skitig begagnad bil som man plockar in och plockar isär.

Nokias nya mobil kan man reparera själv

Feber.se - 25 Feb 23 kl. 14:00

Samarbete med iFixit Nokia släpper nu en mobil, som heter Nokia G22, som faktiskt ska gå att reparera själv. I samarbete med iFixit har man tagit fram ett kit som man kan beställa om telefonen i framtiden skulle gå sönder och behöva repareras. De saker man kan byta på egen hand är skärm, USB-C-porten, telefonens baksida och batteriet.

Sony plockar isär PS VR2

Feber.se - 15 Feb 23 kl. 11:30

Så här ser innanmätet i VR-headsetet ut Nästa vecka släpps Sonys nya VR-headset PR VR2 och inför det har Sony släppt en del informationsvideos om detta. I de senaste två videoklippen visar Sony upp hur innanmätet både i kontrollerna och själva headsetet ser ut och snackar lite om detta. I videoklippet ovan får vi ta oss en närmare titt på PS VR2:s Sense-kontroller medan videoklippet nedan går in på hur headsetet ser ut när detta plockas isär.

DJI visar upp DJI Mini 2 SE

Feber.se - 10 Feb 23 kl. 11:30

Ny version av minidrönaren DJI har visat upp en efterföljare till sin minidrönare Mini SE som utseendemässigt är i stort sett identisk med sin föregångare. Prestandamässigt har dock Mini 2 SE förbättrats något jämfört med föregångaren. Flygtiden har utökats från 30 till 31 minuter på en batteriladdning och den är försedd med en kamera som kan fota 12 megapixels stillbilder och filma i 2,7K-upplösning.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.