Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

iFixit plockar isär nya MacBook Pro med M2 Pro

Feber.se - 31 Jan 23 kl. 13:30

Genom att följa Apples reparationsmanual Apple har precis släppt nya MacBook Pro med M2 Pro/Max-chip, därför har iFixit som vanligt kikat på hur lätta enheterna är att reparera. För att öppna upp 14-tums-modellen använder sig iFixit denna gång av Apples officiella reparationsmanual, som verkar vara relativt lätt att förstå, trots att det krävs en hel del verktyg. Det visar sig också att Apple minskat storleken på datorns kylfläns en aning, främst på grund av ett par mindre minnesmoduler. Det är oklart om detta påverkar datorns prestanda. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Vi kan få se flera nya Mac-datorer under WWDC

Feber.se - 31 May 23 kl. 17:00

En MacBook Air på 15 tum tackar vi inte nej till Apples stora presentation på WWDC kan bli rekordlång, det tror åtminstone Mark Gurman. I en tweet skriver han att Apple kommer att fokusera på tre olika saker under sin presentation: nya Mac-datorer, nya uppdateringar för sina operativsystem och sitt nya AR/VR-headset. Vad gäller nya Mac-modeller är det fortfarande oklart vad vi kan få se på måndag, men en enhet som det har ryktats om länge är en MacBook Air med en större 15-tums skärm, vilket skulle kunna vara en storsäljare för Apple då det säkert finns en del användare som vill ha den större skärmen som går att hitta i MacBook Pro utan att betala Pro-priser.

Galaxy S23 Ultra är den populäraste Android-telefonen

Feber.se - 30 May 23 kl. 17:30

Samsungs senaste flaggskepp säljer bra Samsungs Galaxy S23 Ultra var den populäraste Android-telefonen under Q1 2023 – men inte populärare än iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max. Enligt Canalys siffror lyckades marknaden för smartphones som kostade över 500 dollar faktiskt växa med 4,7 procent jämfört med föregående år. Smartphonemarknaden i stort krympte dock med över 13 procent.

Microsoft fixar kameran på Surface Pro X

Feber.se - 30 May 23 kl. 16:30

Men inte helt och hållet Kameran i Microsofts Surface Pro X slutade mystiskt att fungera förra veckan. Microsofts ska dock ha varit hyfsat snabba och fixat den speciella mjukvarubuggen, som troligtvis har något att göra med klockan och datumet på enheter. "Microsoft implementerar en viktig felsökningsåtgärd för att minska problemet på de mest påverkade Windows-enheter.

Belkin släpper powerbank med snabbladdning för Apple Watch

Feber.se - 26 May 23 kl. 09:00

Samtidigt som den laddar en iPhone Belkin har visat upp en ny powerbank med vilken det är möjligt att snabbladda både en Apple Watch och en iPhone samtidigt. Belkins "BoostCharge Pro" har ett batteri på 10.000mAh och kan trådlöst snabbladda de Apple Watch-modeller som har stöd för det med 7.

Var Final Cut Pro på iPad värd väntan?

Feber.se - 24 May 23 kl. 19:00

Det verkar som det Igår släpptes äntligen Final Cut Pro för iPadOS, men frågan är om den var värd väntan? Kort sagt verkar det som att Apple levererat. Den största bristen verkar dock vara att appen inte har stöd för redigering från extern lagring, vilket innebär att en iPad med exempelvis 128 GB lagringsutrymme kan fyllas rätt fort eftersom videoklipp sparas i Final Cut-biblioteket samt ligger kvar på sin ursprungliga plats.

Mobvoi lanserar smartklockan TicWatch Pro 5 – först ut med Qualcomms bästa chipp

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 May 23 kl. 19:20

Mobvoi har introducerat Wear OS-smartklockan TicWatch Pro 5. Enheten är först att erbjuda Qualcomms bästa chipp för smartklockor, Snapdragon W5+ Gen 1. En laddning ska ge upp till 80 timmars (3,3 dygn) batteritid vid normalanvändning.

Samsungs Galaxy Watch 6 Classic läcker

Feber.se - 24 May 23 kl. 17:15

Den klassiska vridbara boetten återvänder Så här kommer sannolikt Samsungs kommande Galaxy Watch 6 Classic att se ut, enligt OnLeaks. Den kanske största nyheten skulle i sådant fall vara att den vridbara boetten, som funnits på tidigare Samsung-klockor, skulle göra en comeback efter att ha varit borta någon generation. Vad gäller namnet så verkar det som att klockan är en sorts uppföljare till förra årets Galaxy Watch 5 Pro, trots namnbytet till "Classic".

Kameran på Surface Pro X har slutat fungera

Feber.se - 24 May 23 kl. 15:15

Verkar vara någon slags datumbugg Flera användare av Surface Pro X uppger på både Reddit och i Microsofts forum att kameran på deras Surface-laptops inte längre fungerar. The Verge bekräftar att kameran på flaggskeppsmodellen i Microsofts Surface-serie har slutat fungera även för dem. Microsoft har än så länge inte kommenterat varför det inte längre går att göra videosamtal med Surface Pro X eller något annat som har med kameran att göra.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.