Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från niotillfem

sextiotalet.

niotillfem - 11 Sep 11 kl. 10:16

Om ni tycker om sextiotalet (och sjuttiotalet för den delen också) måste ni ta en titt på den här sidan där de har samlat hundratals arkivbilder från den tiden. Alla är så väldigt söta. Fyra stycken av mina favorit-sextiotalsdamer. Goldie Hawn, Brigitte Bardot, Marianne Faithfull och Jane Birkin. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

”Saltkråkan”-Malins oväntade återkomst – 55 år efter succén

Nyhetspressen - 09 Apr 19 kl. 06:00

Louise Edlind Friberg slog igenom på sextiotalet som Malin i ”Vi på Saltkråkan”.Nu gör hon comeback som skådespelare i Netflixserien ”Störst av allt” – som Felix Sandmans karaktär Sebastians släkting Majlis..

Nu stänger smyckesbutiken – för gott

Nyhetspressen - 09 Feb 19 kl. 16:00

Guldsmedjan har funnits i Norrköping sedan sextiotalet..

Sextiotalet återuppstår för en dag

Nyhetspressen - 10 Jun 18 kl. 12:00

Sex av de populäraste åländska orkestrarna från sextiotalet återförenas i sommar. Under två konserter 14 juli återförenas sex av de populäraste orkestrarna från sextiotalet. Anacondas, Stockdoves, Hitch Hikers, Sharows, Teenagers och Elofs Group står på scenen och uppför några av sina största hits.

Horn sjöngs tillbaka till sextiotalet

Nyhetspressen - 17 Oct 16 kl. 14:00

Horns kyrka fylldes i lördags av toner från paret Johan och Gunilla Sigvardsson. Tillsammans med kyrkokören framförde de konserten Från Elvis till Pärleport och fick hela kyrkan att svänga med tillbaka till sextiotalet..

Beatles Indien-retreat öppnar porten

UNDERBARACLARA - 09 Dec 15 kl. 13:15

Ett hinduiskt meditationscenter i Indien där The Beatles vistades under några veckor på sextiotalet har nu öppnat för allmänheten, skriver BBC. The Beatles reste till Rishikesh i Indien i februari 1968 för att besöka centret som drevs av Maharishi Mahesh Yogi, en guru vars idéer hade stort inflytande över gruppen.

Langendoen får stipendium

UNDERBARACLARA - 24 Oct 13 kl. 09:04

Kulturnämnden har valt att ge årets konststipendium på 50 000 kronor till Nic Langendoen. I motiveringen skriver man bland annat: ”Hans konstnärskap värderas högt över genrer och generationsgränser. Sedan mitten av sextiotalet har han berikat vår stad med sitt måleri kännetecknat av musikalitet och driven kolorit.

Marley av stor betydelse

UNDERBARACLARA - 07 Oct 11 kl. 00:28

Sextiotalet var som bekant ett omvälvande årtionde för populärmusiken. OERHÖRT VIKTIG. Bob Marleys betydelse för reggaen kan inte överskattas och hans skivor säljer fortfarande – 30 år efter hans död – i massupplagor.


Fler inlägg från niotillfem

#monkistyle.

niotillfem - 17 Mar 15 kl. 09:58

Monki frågade om jag ville plocka ut mina favoriter ur deras vårkollektion och visa er, och det ville jag förstås! Här kommer tre stycken ganska så våriga outfits. Mycket roligt att leka stylist på sig själv förresten.

answers to past week’s comments. part 1.

niotillfem - 15 Mar 15 kl. 17:04

Skulle du inte kunna visa upp din garderob, liksom hur organiserar du kläder o sånt där på ett bra sätt? → Hej! Just nu använder vi en garderob som fanns i lägenheten, men vi kommer byta ut den till ikeas garderobsystem senare i år.

saturday morning.

niotillfem - 14 Mar 15 kl. 13:58

Glad lördag! Vi gick upp nio idag vilket har väl ungefär hänt tio gånger i mitt liv på en lördag. Vi kokade ägg och åt jättemycket frukost.

två noveller.

niotillfem - 13 Mar 15 kl. 18:58

Här kommer två miniboktips. Mini för att det inte är romaner utan noveller. Den första är skriven av Hassan Loo Sattarvandi och heter Om himlen smälter.

citronträd och små ekar.

niotillfem - 12 Mar 15 kl. 17:12

Det finaste någon kan komma hem med i en brun papperskasse måste ändå vara ett citronträd. Det gjorde Magnus igår kväll och jag blev så himla glad. Nu står den i vårt vardagsrum på en pall dit morgonsolen når och väntar på sin placering.

senaste-listan.

niotillfem - 12 Mar 15 kl. 12:19

sandra och michelle. om shopping och konsumtion.

niotillfem - 12 Mar 15 kl. 07:47

Ny podd ute idag. Bilden är från i tisdags när Michelle kom hem och vi åt middag ihop, med Morris då bland annat! Men inspelningen är från förra veckan då Michelle fortfarande var i Kenya.

the day after you stole my heart, everything i touched told me it would be better shared with you.

niotillfem - 11 Mar 15 kl. 11:00

I söndags när jag hängde med Magnus och Gustav och tittade i affärer hittade jag en grej till mig själv också. Nämligen det här lilla settet som stod och ropade på mig på H&M. Så här ser det ut på!

tävling! stilleben med aco.

niotillfem - 11 Mar 15 kl. 08:52

Jag har svårt med hudprodukter ni vet, är typ allergisk mot allt. Så när ACO frågade om jag ville göra ett samarbete med dem tyckte jag att det kunde passa fint. Det är ett av få märken jag använder och dessutom i en rimlig prisklass så att många av er har råd att köpa.

first day of spring.

niotillfem - 10 Mar 15 kl. 14:27

I söndags var det sextongradig vår i Stockholm och det var fantastiskt. Precis som jag gjorde förra året bestämde jag mig för att filma min första riktiga vårdag. Den innehöll croissantfrukost, shopping på stan, kaffe i solen och spaghetti med min familj.

kokboksroulette.

niotillfem - 10 Mar 15 kl. 08:26

I lördags bestämde jag och Magnus oss för att ha kokboksroulette. Vi har flera kokböcker vi tycker om men glömmer bort att laga från, så nu skulle slumpen få bestämma. Dessa tre fick vara med i rouletten: - Buvette som är mitt favoritställe i New York.

en dos måndagspepp.

niotillfem - 09 Mar 15 kl. 14:30

Follow my blog with Bloglovin Måndag = peppiga länkar. Här kommer lite av det jag tyckt extra mycket om på sista tiden. EN SPELLISTA.